Even voorstellen

Zodra ik op papier duidelijk wil maken wie ik dan eigenlijk ben, komt er toch steeds weer een aarzeling omhoog. Want ja, wie ben ik?? Ben ik die vrouw die ik nu ben? Ben ik de optelsom van 61 jaar leven met een prachtige dochter en wat exen? Nogal wat opleidingen, cursussen, leraren, vakanties, wandelingen, verdriet, passies en liefde?? Wil ik daar allemaal over gaan vertellen terwijl ik diep van binnen weet dat het, wat mij betreft, hier allemaal niet om gaat? Het is de buitenste laag van een diepe en rijke kern waar geen woorden voor zijn maar vanwaar ik wel het contact ervaar. Kies ik voor de lezer die meer wil weten over mijn persoonlijkheid of wil ik die lezers bereiken die zich geraakt voelen door herkenning in wat ik schrijf?

 

Vroeger hield ik vrij regelmatig dagboeken bij. In mijn eerste dagboek was de eerste zin: "Wie ben ik?" Een vraag waar ik mijn verdere leven mee heb geworsteld om er dan uiteindelijk achter te komen dat het niet op de eerste plaats gaat om wie ik ben maar waar ik voor sta. Deze omdraaiing heeft grote gevolgen gehad. Het bracht me autonomie en dat is wat ik uit wil dragen. 

 

Ik was net twintig toen ik voor het eerst met de Tarot in aanraking kwam en direct al deed het haar werk. Ze gaf me een gevoel van gezien worden en dat riep weer verbazing op. Die verbazing kan er van tijd tot tijd nog wel eens zijn maar nu is er vooral vertrouwen. Vertrouwen in de werking en de kracht van de Tarot. Ze staat voor mij voor het Hier en Nu.

 

Ik heb jarenlang yogales gegeven waarin vooral Mindfull zijn belangrijk was. De Tarot helpt daar ook in mee. Mindfull zijn in wat er speelt in je leven. Zeker als je een lastige tijd meemaakt waarin je het gevoel hebt dat dingen je overkomen. Zo heb ik het ook ervaren. Wat Tarot me  kan geven, is helderheid en inzicht. De afbeeldingen, de symbolen, de getallen, de plaats waar de kaart in de legging valt, alles is belangrijk en verrijkt me. Omdat ik dit regelmatig doe, creëer ik helderheid in gebeurtenissen die ik niet in de hand heb, die me dreigen te overspoelen. Het bestaande wordt dan leefbaarder omdat mijn handelen onderbouwd is vanuit de kaarten. De situatie is dan heel bewust geworden en daardoor kan ik hem aan. Dat maakt dat ik makkelijker los kan laten wat nodig is en me verzoen met het leven dat ik leid in het besef dat ik alles gedaan hebt wat gedaan kon worden.

 

Ik ben ook heel dankbaar dat ik al op heel jonge leeftijd met Yoga en de Advaita Vedanta te maken kreeg. De Tarot is hier wat mij betreft een onderdeel van. Het komt erop neer dat ik het leven vanuit een eenheidsbeleving ben gaan ervaren en dat is wat ik ook steeds weer zoek en vind in de leggingen. Het is je innerlijke houding, je adem, je bewustzijn. In welke laag van het leven ervaar je wat je ervaart? Wat helpt je om je dichter bij je kern te brengen? De kern die altijd is en waar je nooit dichter bij gebracht kunt worden. Dit is een raadselachtige zin maar het is pure Non-Dualiteit die je kan brengen in wat je nu al bent. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2023 by Natural Remedies. Proudly created with Wix.com

  • b-facebook
  • Twitter Round
  • b-googleplus
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now